První kroky ke střešním zahradám a zeleným střechám v Pardubicích

14. června 2019
První kroky ke střešním zahradám a zeleným střechám v Pardubicích

Chtěl bych Vás rád informovat, že na začátku června proběhlo plodné jednání s primátorem města Martinem Charvátem společně s předsedou Komise pro životní prostředí Františkem Weisbauerem a mnou.

Na schůzce jsme diskutovali o realizaci střešních zahrad a zelených střech v Pardubicích a domluvili jsme se, že uděláme první kroky k jejich realizaci. Prvním krokem je najít vhodné firmy, které se střešními zahradami zabývají a společně uspořádat schůzku ve formátu pan primátor Martin Charávat, náměstkyně pro majetek a investice paní Helena Dvořáčková, zástupci firem, předseda Komise pro životní prostředí František Weisbauer a já, kde probereme vhodné plochy pro realizaci střešních zahrad na budovách v majetku města (MŠ, ZŠ) a prodiskutujeme technické záležitosti k jejich realizaci.

Pan primátor přislíbil uvolnění částky 150 000 Kč,- na dokumentaci k vytipování vhodných ploch na budovách v majetku města.

Já společně s Františkem Weisbauerem oslovíme vhodné firmy a požádáme některou z nich, aby se zúčastnila jednání se zástupci města. Toto setkání bychom chtěli uskutečnit v nejblizší době, avšak z důvodu prázdnin, budeme muset setkání uskutečnit až na začátku září.

Věřím, že budeme úspěšní a naplno rozjedeme projekt, který v Pardubicích i v České republice, nemá obdoby.

O dalším vývoji Vás jistě budu informovat.