360°CNN Prima News: Jak vláda hospodaří?

12. června 2024
360°CNN Prima News: Jak vláda hospodaří?

(CNN Prima News) Ministr Bek požaduje pro svůj resort dalších 40 miliard korun navíc, podle 1. místopředsedkyně poslaneckého klubu a místopředsedkyně ODS Evy Decroix bude podobných požadavků na navýšení od různých ministrů více a vždy je potřeba hledat kompromis.

Celou debatu s Evou Decroix můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Ministr Bek ve středu večer ve vysílání CNN Prima NEWS varoval, že hnutí STAN nepodpoří návrh státního rozpočtu, pokud školství nedostane požadovaných 40 miliard korun navíc.

Eva Decroix v této souvislosti apelovala na hledání kompromisního řešení. „Mnoho dalších resortů má samozřejmě nějaké rozpočtové požadavky,“ podotkla Decroix. Zároveň zdůraznila, že je třeba ve státních výdajích šetřit.

V pořadu 360° rovněž došlo k poměrně intenzivní výměně názorů mezi Vondráčkem a Decroix. Politička se vymezila proti poslancovu tvrzení, že současná vláda sebrala peníze důchodcům a naopak zpochybnila ekonomické návrhy hnutí ANO. To podle ní stále požaduje více peněz pro jednotlivé resorty a zároveň chce, aby se více šetřilo. „To ale dohromady nejde,“ zdůraznila místopředsedkyně ODS Eva Decroix.

Eva Decroix

místopředsedkyně strany
1. místopředsedkyně poslaneckého klubu PČR
krajská zastupitelka
předsedkyně regionálního sdružení
členka oblastní rady