Populistická petice vinaře před daní neochrání

18. dubna 2012
Populistická petice vinaře před daní neochrání

Členové jihomoravské ODS hodlají proti návrhu ministerstva financí bojovat prostřednictvím svých zástupců ve sněmovně. Rozhodla o tom regionální rada ODS na svém včerejším zasedání. Kandidát ODS na hejtmana Jihomoravského kraje Jiří Crha se tak nepřipojí k petici proti zavedení spotřební daně z vína.

 „Jsem přesvědčen, že jedině jednáním na vládní úrovni jsme schopni zavedení spotřební daně z vína zabránit. Chci proto poděkovat našim poslancům, že nás v tomto boji podpoří,“ uvedl Jiří Crha.

 Samotnou petici považuje jihomoravská ODS spíše za populistické gesto, které problém rozhodně nevyřeší. „Myslím, že nyní je potřeba jednat, a ne sepisovat deklaratorní petice. Ministr financí moc dobře ví, kolik lidí jeho návrh popudil a obávám se, že obdrží li jejich jmenný seznam, jeho postoj to neovlivní. Právě z tohoto důvodu svůj podpis k petici nepřipojím.“ doplňuje Crha.

Jihomoravská ODS oslovila s žádostí o podporu přímo premiéra Petra Nečase. Úvodní jednání již proběhlo a pan premiér přislíbil, že se bude celou záležitostí společně s jihomoravskými poslanci zabývat.

Ing.Jiří Crha

lídr kandidátní lístiny pro volby do Z JMK 2012

Štítky:
tisková zpráva