Letní přemítání

21. července 2014
Letní přemítání

Konečně začala doba dovolených, čas prázdnin a okurkové sezony.

Letní přemítání sepisuji druhý týden v červenci a to už začíná mobilizace pro komunální volby v říjnu, ale dejte pokoj s kampaní, to má ještě čas. Zůstanu raději u „mediálních okurek“. Např. jsem se dočetl, že jeden pán z Malajsie si objednal a koupil přes internet drahý přístroj, který zaručuje zvětšení pánského přirození. V balíku mu přišla lupa. Že i v Německu je možné, aby dostal cyklista pokutu za řízení jednou rukou, i když druhou ruku nemá.

Jako žíznivý, který se doplazil k prameni, jsem se i já dočkal rodinné dovolené u moře.

Mám moře rád. Taková procházka po pobřeží uklidňuje a nabíjí. Nějakým šestým smyslem vnímám tu energii a dávné spojení možného vzniku života a moře. Zvláště jako suchozemec se vydržím dlouho a s potěšením dívat se na příboj a cítit čerstvý ozón ve vzduchu, tak jako na západ slunce. Škoda jen, že je tak daleko.

Když v létě moře tak v zimě oheň. To je totiž úplně jiné teplo z rodinného krbu při dlouhých zimních večerech. Není to jen ohřívání, jako u radiátoru, ale něco navíc. Pevný bod rodiny, světlo a symbol věčné proměny, hluboké tradice lidského rodu. Ale rychle zpátky. Zima musí ještě počkat, i u nás na Vysočině. Prozatím začínají růst houby a teprve si chystám zásobu dřeva. U toho se zahřívám už teď, ale až se zima zeptá, budu připraven a bude to taky fajn.

 Mějte se hezky a něco pro to dělejte, protože opravdu jediné dva dny v roce, kdy nemůžete vykonat vůbec nic, je včerejšek a zítřek.

Ať Vás život nebolí.

MUDr. Radek Černý

krajský zastupitel