Pozorný čtenář jistě promine

21. srpna 2012
Pozorný čtenář jistě promine

Tak jak se blíží krajské volby, nabírá na intenzitě i soupeření politických stran. Nervozita stoupá hlavně u současných funkcionářů, které politika živí. Ale to je normální součást koloběhu demokratického systému a díky za každé svobodné volby.

„No aspoň se něco děje,“ lakonicky poznamenal politikou zcela otrávený kamarád - spoluobčan. Můj červnový článek „Podobnost našich krajů není zcela náhodná“ zaujal pana radního Novotného (ČSSD) a vybudil k reakci v dalším čísle. Jsem za to rád, jen mne mrzí, že přehlédl celou první polovinu textu. Zde opět připomínám nelegální proplácení poplatků, sice jen v nemocnicích, ale z kapes nás všech. Než se s tím podvodem krátce po minulých volbách skončilo, musel kraj Vysočina oželet 65 milionů korun. Proč na to nereaguje? Vždyť to jsou prostá fakta a jasně doložitelná čísla. Protože na to se reagovat nedá. Nad tím se dá jen zastydět.

Velké překvapení nad obviněním bylo úplně zbytečné. Planý poplach. V textu žádné obvinění není a naznačovat shody okolností snad ještě není v politických glosách zakázáno. Kdybych připomněl lidové úsloví o potrefené huse, tak nemusím ani naznačovat.

Pozorný čtenář jistě promine i několik protimluvů. Například „Pojišťovny vypověděly smlouvy a proto jim skutečně hrozí ze strany pravicové vlády nebezpečí.“ Tak znovu. Smlouvy o proplácení zdravotní péče vypověděly zdravotní pojišťovny, ne vláda. Zdravotní pojišťovna není podřízený orgán vlády. Řídícím orgánem VZP je správní rada, ve které za honoráře zasedají také zástupci ČSSD a KSČM. Místopředsedou správní rady je hejtman Běhounek.

Svědomí. Svědomí? Co je to svědomí?

MUDr. Radek Černý

místopředseda místního sdružení
člen oblastní rady
zastupitel