Jiný kraj, jiný mrav. Socialisté se bojí podepsat

18. července 2012
Jiný kraj, jiný mrav. Socialisté se bojí podepsat

„ODS: Staří zbaběle utekli, noví nic neumí a lžou,“ troubí do světa nadpis z oficiálního materiálu ČSSD. V krajských volbách kandiduji poprvé. Jsem nový, tedy podle nich nic neumím a lžu.

I když kampaň ještě nezačala, nestačím se divit. Ono co a jak umím samozřejmě může hodnotit každý. Pokud moje dosavadní výsledky klasifikuje takto, tak nesouhlasím, ale to je tak jediné, co s tím hodlám dělat. Ale důrazně se ohrazuji proti nařčení, že lžu! Chtěl jsem se autora zeptat, kdy, kde, jak a komu jsem lhal? Ale ouvej. Pan autor se jmenuje Krajský výkonný výbor ČSSD. To se ti všelidoví funkcionáři ani nedokáží podepsat? Vzdáleně mi to připomíná mrazivé praktiky padesátých let, kdy popravu Milady Horákové žádal anonymní pracující lid, či dělníci z ČKD. To je úroveň!

Ale zachovejme nadhled a klid. Pro všechny politiky stále platí aktuální i když historická poučka: "Autoritu nemá ten, kdo si ji nárokuje z mocenské pozice, nýbrž jen ten, kdo ji obhájí ve veřejné diskusi argumenty na tržišti ideí, svobody a tolerance.“ Tak podepsaně prosím o trochu více slušnosti, pokory a tolerance.

Vážení nepodepsaní členové Krajského výkonného výboru ČSSD. I když s vámi nesouhlasím, budu dělat vše proto, abyste svoje myšlenky mohli veřejně říkat. Tato Voltairova věta pro mne nikdy nepozbude na platnosti. A jak je to u Vás? Hynku! Viléme!! Jarmilo!!!

MUDr. Radek Černý

místopředseda místního sdružení
člen oblastní rady
zastupitel