Radotínská lávka je mostním dílem roku

14. května 2024
Radotínská lávka je mostním dílem roku

(Radotínské noviny) Ministerstvo dopravy České republiky udělilo lávce přes Berounku cenu Mostní dílo 2022. Radotínskou lávku na toto ocenění navrhlo Mezinárodní sympozium mosty 2024, které se v dubnu konalo v Brně. Cena se vždy uděluje až s odstupem po uvedení nového mostu do provozu, aby se prokázala kvalita stavby při praktickém používání.

Cenu Mostní dílo 2022 převzal během sympozia, kterého se zúčastnilo osm stovek odborníků ze stavebnictví, radotínský místostarosta Miroslav Knotek se spoluautorem a statikem lávky Vladimírem Janatou. Architektem lávky byl Josef Pleskot. Radotínská radnice byla investorem stavby lávky, finance na její zřízení poskytlo hlavní město Praha.

Lávka se rychle stala novou dominantou Radotína. Potvrdila se slova jednoho z autorů architekta Josefa Pleskota, že bude vypadat sexy. Vážíme si významného ocenění ze strany odborníků, které potvrdilo správnost našeho přístupu a odvahu realizovat takové unikátní mostní řešení. K projektu jsme přistoupili se stejnou odpovědností jako ke všem našim projektům, které mění Radotín v lepší místo pro život,“ uvedl na Mezinárodním sympoziu Mosty 2024 místostarosta Miroslav Knotek.

Ocenění převzal na nejvýznamnější mostařské akci v České republice. Účastní se jí projekční kanceláře, architekti, stavební a technologické firmy i klíčoví zástupci investorů, mezi něž patří vrcholoví manažeři i techničtí specialisté Ministerstva dopravy, Ředitelství silnic a dálnic, Správy železnic, Státního fondu dopravní infrastruktury, krajských samospráv i menších obcí.

Mgr. Miroslav Knotek

místostarosta městské části Praha 16
člen Oblastní rady ODS Praha 5

Štítky:
tisková zpráva