Rozhovor s kandidátkou č. 8

1. října 2014
Rozhovor s kandidátkou č. 8

Tak tohle jsem já, Libuše Vonková se svými vnoučaty,resp. polovinou vnoučat. Taky babička, jako ta v Ratibořicích. Jen mi je o 3 roky víc, než bylo jí když přišla na Staré bělidlo-no, to by celkem šlo, ale ona měla vnoučata doma a já 3, 30 a 100km daleko. Proto jsem se rozhodla kandidovat v komunálních volbách. Aby nám mladí lidé ze Dvora neodcházeli po ukončení školy za prací a lepšími výdělky, aby zde našli i další vyžití a hezké místo pro život pro sebe, své děti a naše vnoučata.
 
Proč kandidujete za ODS ?

Protože i když nám to někteří čelní představitelé v minulosti pěkně zavařili a spoustu voličů odradili, jsem přesvědčená, že jedině-teď už čitelná- pravicová strana může naší zemi i městu prospět.
 
Proč ODS ve Dvoře Králové nad Labem ?

Myslím, že i když spousta spoluobčanů ODS nevěří, měli by vědět, že hlavně místostarosta Bém, se zasloužil o stabilizaci ceny vody a o dotace na novou čističku. Stará je dožitá, nikdo nám na opravy a modernizaci dotaci nedá, a hlavně vlastník nám ji ani prodat nechce. To by znamenalo další diktát cen stočného.
 
Co si myslíte o programu ODS?

Myslím, že program máme reálný a hlavně  PRAVDIVÝ. Což se o spoustě nápadů programech ostatních stran říci nedá. Jako plány na budování různých center v závodě Tiba Zálabí. Jednkt je již vydán demoliční výměr a hlavně se jedná o záplavovou oblast- jen dobrodruh by investoval nemalé prostředky bez naděje na pojištění a případné odškodnění v případě záplav.
Nebo opětné zřízení porodnice. Nemocnice není městské zařízení a o fungování všech oddělení nemocnice rozhodují pojišťovny. Pokud jsme před 15 lety nesplnili kvótu 250 porodů, dnes na 600 určitě nedosáhneme. Spoustu věcí nemůže město ovlivnit.
 
Jaký je Váš vzor ?

Jednoznačně Miroslava Němcová. Rovná, zásadová a pravdivá. Spousta můžů v politice i mimo ní by si z ní mělo vzít příklad.
 
Výzva pro všechny voliče a hlavně pro ženy !

Prosím vás-VŠICHNI-JDĚTE K VOLBÁM. Mám pocit, že jsme  všichni - hlavně my starší-ztratili paměť. Vážení - už NEMUSÍME- podle diktátu KSČ, ale svobodně MŮŽEME. Volte podle svého nejlepšího svědomí, křížkujte a zvolte si své zástupce. Nabádám hlavně ženy, jde přece o naše děti.
 

Libuše Vonková

členka strany