Bezpečná Evropa, silnější Česko. Koalice SPOLU představila hlavní témata úvodní části kampaně

5. února 2024
Bezpečná Evropa, silnější Česko. Koalice SPOLU představila hlavní témata úvodní části kampaně

(www.ods.cz) „Bezpečná Evropa, silnější Česko“ – to jsou hlavní témata úvodní části kampaně SPOLU do Evropského parlamentu. Zároveň také zásadní priority, které bude koalice v Evropě prosazovat. Zajistit bezpečí našich občanů, omezit byrokracii pro naše podnikatele a posílit vliv naší země v Evropské unii – to budou nejdůležitější úkoly pro příští období. Společná kandidátka umožní představitelům koalice SPOLU efektivněji prosazovat české zájmy a hodnoty.

„Opakovaně se prokázalo, že koalice SPOLU je smysluplný a dlouhodobě funkční projekt. Po dlouhých a podrobných diskuzích jsme došli k závěru, že má smysl v něm pokračovat i na evropské úrovni. Naší výhodou je, že máme osobnosti, které mají v evropské politice nemalé zkušenosti, znalosti i vliv. To je síla, kterou musíme zúročit. Do eurovoleb jdeme s jasnou společnou vizí: budovat silnější, prosperující a bezpečnější Česko v srdci Evropy. Jen bezpečná Evropa totiž znamená silnější Česko – a naopak,“ uvedl europoslanec a lídr kandidátky do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS).

„První fázi kampaně zahajujeme tématem bezpečnosti, protože bez bezpečnosti není prosperity. Aby byla EU v budoucnu prosperujícím kontinentem, musí být bezpečná jak ve smyslu obranném, tak z pohledu energetické politiky nebo ve schopnosti efektivně se bránit před masivní nelegální migrací. Kandidáti SPOLU jsou si těchto hrozeb vědomi a mají recept na to, jak udržet EU bezpečnou a prosperující,“ uvedla europoslankyně a kandidátka za ODS Veronika Vrecionová.

„Společná Evropa v minulých letech jasně ukázala, proč a jak moc je pro budoucnost Evropanů a našeho kontinentu cenná. Spolu jsme zvládli a uspíšili konec pandemie, spolu jsme se postavili ruské agresi vůči Ukrajině a spolu jsme zvládli moc obtížnou, Kremlem vyvolanou, energetickou krizi. Naše Unie však bude sloužit dobře svým občanům jen tehdy, pokud ji budou reprezentovat lidé kompetentní a myšlence společné Unie oddaní. Kandidátka SPOLU ukazuje to, na čem Unie vlastně stojí, na pochopení jejího významu a schopnosti zkušených, odpovědných a kompetentních lidí najít shodu. Věřím, že uspějeme a s námi uspěje i naše Unie,“ sdělil europoslanec a kandidát TOP 09 Luděk Niedermayer.

„Spojení těchto tří stran pro evropské volby ukazuje, že značka SPOLU je nesmírně silná. Poskládali jsme neuvěřitelně silnou, zkušenou a kompetentní kandidátku. Nespojujeme se proti někomu nebo něčemu. Spojujeme se, protože společně usilujeme o bezpečnější a silnější Evropu. Chceme Evropskou unii, kde bude převažovat zdravý rozum nad ideologií, kde Evropa bude bezpečným místem pro naše děti a vnuky. Je nutné ji chránit před nelegální migrací a vnějšími hrozbami. Chceme Evropu, která bude ekonomicky prosperovat a bude soběstačná v důležitých oblastech, jako jsou energie, výroba čipů či léků. Uděláme všechno pro to, abychom tyto volby vyhráli,“ říká europoslanec a kandidát lidovců Tomáš Zdechovský.

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství