Koalice projektu nezabránila, ale nesmí se to říkat

16. září 2024
Koalice projektu nezabránila, ale nesmí se to říkat

(Pětka) Reakce na otázku měsíce: Jak hodnotíte projekt Šemíkův břeh na Smíchově?

Rozpadla by se jí aktivistická koalice pašalíků (jeden koaliční zastupitel, předseda finančního výboru, v blízkosti bydlí a ten tím reálně vyhrožoval). Místo vypovězení smlouvy uzavřené v minulosti se ale psala nepodstatná usnesení, aby se neřeklo, že se nic nedělá, ale změna územního plánu vlastně běžela dál. Opíjeli se rohlíkem nejen někteří koaliční zastupitelé, ale občané, kteří se změnou nesouhlasili. Křičí se, že za to může město a minulé koalice a současní jsou muzikanti.

Proč se do hloupé hry pustili? Obávali se, že jim nebude odpuštěno, že se zřeknou více než sta milionů za kontribuční smlouvu.

A výsledek frašky – hl. m. Praha si vezme větší část financí, Pětka sice nepřijde o všechno, ale „jen“ o desítky milionů. Trochu drahá hra!

A co je na tomto projektu špatně? Sportoviště tam mnoho let není, dojde k prodloužení náplavky, jedná se o zjevně kvalitní architekturu. Zůstává jen ideologický nadpis – sportovní plochy by se neměly zmenšovat.

Pak je na místě začít budovat hřiště u budoucí školy Smíchov City, vyřešit ostudu s nefunkčním kluzištěm na Hořejším nábřeží či neotálet s obnovou fotbalového hřiště v Hlubočepích.

Bc. Lukáš Herold, předseda klubu zastupitelů ODS E-mail: lukas.herold@praha5.cz

Lukáš Herold

místopředseda OS ODS Praha 5
předseda klubu ODS při zastupitelstvu MČ Praha 5

Štítky:
komentář