Od měsíčníku Pětka velká očekávání nemám, na rozdíl od Pětky, jako městské části

26. července 2024
Od měsíčníku Pětka velká očekávání nemám, na rozdíl od Pětky, jako městské části

(Pětka) Reakce na otázku měsíce: Měsíčník Pětka změnil distribuci, co od ní očekáváte?

Musím se přiznat, že mě tato otázka zaskočila. Praha 5 má mnoho problémů: drogy a bezdomovci, nepořádek v ulicích, ale i na veřejných prostranstvích, nedostatek míst ve školkách a školách, nedostatek parkovacích míst, kolabující doprava v mnoha místech Prahy 5, rozkládající se úřad, ze kterého odchází spousta kvalitních úředníků. A tak bych mohl pokračovat ještě dlouho.

Místo toho dostaneme otázku na to, co očekáváme od změny distribuce časopisu Pětka. Asi se tu někdo zbláznil. Nicméně jsem-li tázán na změnu distribuce, ani tomuto kroku nerozumím.

Pětka byla distribuována do schránek obyvatel. Neadresná distribuce jistě není stoprocentní, ale k většině obyvatel se tento plátek dostal a fungoval jako informační zdroj zejména pro naše starší spoluobčany. Ti, kteří ho nedostali do schránky, si ho mohli vzít na úřadu či dalších distribučních místech. Nyní jsou už jen ona distribuční místa i když lehce rozšířená.

Současné vedení tedy očividně nechce své spoluobčany informovat. Trochu se nedivím: těch vlastních úspěchu moc není a chlubení se cizím peřím nejde donekonečna.

Určitě je to levnější, ale šetří se opravdu na správném místě?

Váš

Lukáš Herold

předseda klubu zastupitelů ODS

Lukáš Herold

místopředseda OS ODS Praha 5
předseda klubu ODS při zastupitelstvu MČ Praha 5

Štítky:
komentář