Veronika Vrecionová: Českou bezpečnost nám v cizině závidí

27. srpna 2024
Veroníka Vrecionová: Českou bezpečnost nám v cizině závidí

(CNN Prima News) Zatímco bezpečnostní situace se v řadě evropských zemí zhoršuje, tu v Česku nám zahraniční kolegové závidí, řekla v pořadu 360° na CNN Prima NEWS europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS). Europoslankyně Klára Dostálová (ANO) zdůraznila, že je zcela nezbytné upravit přijatý migrační pakt.

Celou debatu s Veronikou Vrecionovou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Veronika Vrecionová ohledně zhoršující se bezpečnostní situace poukázala především na Německo nebo Švédsko. „Velké problémy zaznamenávají i ve Francii a Belgii. V souhrnu jde o státy, které si naivním přístupem přijaly mnoho lidí ze třetích zemí,“ poznamenala Veronika Vrecionová.

Současně ujistila, že Česku zhoršení bezpečnosti v tomto kontextu nehrozí. „Kolegové z jiných evropských zemí mi říkají, že nám naši situaci závidí. Musíme udělat vše pro to, abychom toto nastavení udrželi,“ zdůraznila europoslankyně Vrecionová.

Diskuze o zavedení kontrol na hranicích ze strany Německa je podle Vrecionové nepřijatelná. „Je možné očekávat bezprostřední reakci ostatních států, v tu chvíli máme po schengenském prostoru,“ upozornila Vrecionová s tím, že od Německa jde o nehoráznost.

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS