Názorový veletoč ANO pohřbil návrh ODS na zrušení zbytečné regulace

23. ledna 2018
Názorový veletoč ANO pohřbil návrh ODS na zrušení zbytečné regulace

(www.ods.cz) Navrhli jsme zrušit zbytečný zákon, který zakázal o 7 vybraných svátcích prodej ve velkých obchodech. Zákon vytvořil celou řadu nových nespravedlností, zasáhl lidem do života a omezil práva podnikatelů i zaměstnanců. Stát nemá lidi vodit za ruku a říkat jim, jak mají trávit státní svátky.

Je také nesmysl si myslet, že by zákaz prodeje o svátcích zařídil, že si lidé ty dny lépe užijí a více si uvědomí jejich smysl. Navíc se tak stát rozhodl chránit prodavače velkých obchodů, zatímco na ty jiné v menších obchodech se zákon nevztahoval. A to nemluvím o mnoha profesích, kde prostě není možné zajistit volno o svátcích.

Všichni se před volbami předháněli v tom, jak je naše legislativa složitá, jak máme mnoho zbytečných zákonů a jak je třeba v zákonech škrtat. Dnes se ukázalo, jak ANO a další strany své předvolební řeči myslí vážně. Paradoxní je, že ještě před pár měsíci se předseda hnutí ANO jasně vyslovil pro zrušení tohoto zákona. I to dokládá, jak moc vážně je možné brát slova hnutí ANO o pravicové politice a programové blízkosti k ODS.

 

Martin Kupka

místopředseda strany
poslanec PČR
expert pro veřejnou správu