AVON PROTI RAKOVINĚ PRSU

3. června 2017
AVON PROTI RAKOVINĚ PRSU

Tuto sobotu se uskutečnil pod záštitou starosty Rudolfa Salvetra na Klatovském náměstí již 6. ročník Avon pochodu proti rakovině prsu. Účastníci se zakoupením triček a dalších předmětů, se symbolem růžové stužky, podíleli na dobré věci. Získané finanční prostředky poputují na projekty spojené s prevencí a bojem proti této zákeřné nemoci.
Akci přišla podpořit Ilona Mauritzová, lídr kandidátky do Poslanecké sněmovny  PČR: ,,Na Avon pochodu v Klatovech se sešlo téměř 300 lidí a měl super atmosféru. Přálo nám i počasí a závěrečné vypuštění růžových balónků bylo až dojemné. Už teď se těšíme na příští rok." Podpořit akci přijela rovněž i radní Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství Radka Trylčová: ,,Pochod Avon na podporu prevence vyšetření prsou vnímám nejen jako velmi důležitou motivační akci, aby si zejména ženy nechaly vyšetřovat prsa, ale rovněž i jako podporu pacientek, které rakovina prsu zastihla. Pro každého nemocného je pak důležité si uvědomit, že na svou nemoc není sám. A to přesně vyjádřil již 6. ročník sobotního Pochodu Avon. Děkuji všem organizátorům, obětavým lidem, kteří pochod připravili a bylo mi ctít vypustit balónek naděje s dalšími účastnicemai pochodu." 
Celá akce přinesla spojení příjemného s užitečným. Účastníci strávili pohodové odpoledne s báječnými lidmi a se spoustou zábavných aktivit. Významný přínosem bylo upozornění na problematiku onemocnění rakoviny prsu.