ODS blíž k Vám

Veronika Vrecionová a Ondřej Krutílek navštívili Zlínsko. Setkali se s místními zemědělci, podnikateli i průmyslníky

16. května 2024
Veronika Vrecionová a Ondřej Krutílek navštívili Zlínsko. Setkali se s místními zemědělci, podnikateli i průmyslníky

(www.ods.cz) Další zastávkou Veroniky Vrecionové a Ondřeje Krutílka na jejich výjezdu napříč Moravou byl Zlínský kraj. Veronika Vrecionová se zde setkala s místními podnikateli a zemědělci, Ondřej Krutílek diskutoval zejména s průmyslníky a inovátory.

„Dopoledne jsme zahájili návštěvou boršické Hospůdky na Haldě. Zaměřují se zde zejména na agroturistiku, což je skvělý model, jak zaměstnávat lidi z okolí a zároveň tím zvelebovat venkov. Včerejší návštěva toho byla jasným důkazem! Za zmínku stojí také legendární Jarošovský pivovar. Kromě toho, že mají výborné pivo, je tento pivovar a pan majitel ukázkou odvahy. Po koronavirové pandemii hledal všechny možné cesty, jak pivovar posunout o krok dál. Oslovil proto velké obchodní řetězce, aby jeho pivo zařadili do svého sortimentu – a uspěl!“ řekla Veronika Vrecionová.

„Ve Zlínském kraji jsem navštívil dvě firmy, které se zaměřují na udržitelné technologie – firmu CEBES, která vyrábí alternátory do větrných elektráren nebo komponenty pro elektromotory do aut, a společnost Solar Global, která se specializuje na ukládání elektřiny z fotovoltaiky do baterií a vodíku. Obě návštěvy byly mimořádně přínosné. Znovu se jasně ukázalo, že komplikovaná, příliš podrobná regulace není tím správným řešením. Je klíčové dát byznysu prostor, aby mohl hledat vlastní cesty, které následně ocení i zákazníci,“ doplnil Ondřej Krutílek.

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS