Výstavba pumptrackové dráhy v Rychnově je dokončena

20. srpna 2024
Výstavba pumptrackové dráhy v Rychnově je dokončena

Slavnostní otevření pumptracku se bude konat dne 8. 9. 2024 od 14 hodin. V rámci doprovodného programu na vás čekají ukázky zábavné a bezpečné jízdy, technika brždění, přejezdu překážek ale také samotná výuka jízdy na pumptracku.

Ukázkový tým bude složen z jezdců na horských, dirtových, bmx kolech, koloběžkách a skateboardech.

Pumptracky jsou cyklistická sportoviště, která zaručují svým uživatelům aktivní zábavu při zachování vysoké míry bezpečnosti. Jedná se o uměle vytvořený uzavřený okruh, tvořený vlnami a klopenými zatáčkami vhodný pro jízdu na kole, koloběžce či skateboardu. Princip pumptracku spočívá v tom, že kolo je poháněno setrvačností. Jezdec mu pomáhá pohybem těla a střídavým tlakem na přední a zadní kolo, takzvaným „pumpováním“.

Celkové náklady na výstavbu této dráhy přesáhly 2,5 mil. korun. Nový sportovní prvek v našem městě bude představovat skvělou volbu pro aktivní trávení volného času dětí a mládeže, a kromě zdokonalování se v jízdě přinese i spoustu zábavy. Věřím, že všichni návštěvníci, malí i velcí, budou dodržovat provozní řád, udržovat pořádek a stejně jako já budou mít radost z nového volnočasového sportoviště.

Mgr. Jana Drejslová

kandidátka č. 6 do krajských voleb
místostarostka Rychnova nad Kněžnou
zastupitelka Královéhradeckého kraje
předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost
Královéhradeckého kraje