Města platí za logo desítky tisíc, ale i milion

5. září 2024
Města platí za logo desítky tisíc, ale i milion

(Radotínské noviny) Radotínská radnice dělá postupné kroky k tomu, aby znak města doplnila o novou vizuální identitu spojenou s moderním logem. Stejný proces má za sebou řada českých měst, obcí i městských částí. Nejprve radnice oslovila grafické studio Grafixon, aby ukázalo, jakým směrem se úvahy o novém logu mohou vydat.

Do konce září mohou lidé hlasovat na facebookové stránce městské části o tom, který ze čtyř návrhů se jim nejvíc líbí,“ říká místostarosta Radotína Miroslav Knotek. Poté radnice připraví další kroky na cestě hledání nového loga pro Radotín.

Určitě ale nechceme přílišnou měrou zatížit rozpočet městské části. Velká města pořádají při hledání nového loga velké soutěže, které však stojí hodně peněz. Konečné náklady v některých případech přesahují hranici milionu korun. Jinde získají logo za desítky tisíc, ale zase nemusí být moc povedené. Chceme jít úspornou cestou a najít logo, které přílišnou měrou nezatíží rozpočet a zároveň bude svázané s Radotínem,“ vysvětluje Miroslav Knotek.

Mgr. Miroslav Knotek

místostarosta městské části Praha 16
člen Oblastní rady ODS Praha 5

Štítky:
komentář