ODS Radotín: Školka i škola jsou připravené

28. srpna 2024
ODS Radotín: Školka i škola jsou připravené

(Radotínské noviny) Reakce na téma: Jak hodnotíte radotínské zázemí pro předškolní vzdělávání?

Postarat se o dostatek míst ve školách a školkách patří k zodpovědnému přístupu v péči o městskou část. Díky hlasům našich voličů můžeme pracovat na rozvoji radotínského vzdělávání koncepčně a s předstihem dlouhodobě zajišťovat dostatečné kapacity v základní i mateřské škole tak, že radotínští rodiče nemusí řešit problém s umisťováním svých dětí do předškolního zařízení jako v jiných městských částech.

Jsme zároveň rádi, že se vedení radnice podařilo najít novou ředitelku školky Zdeňku Líznerovou, které přejeme, aby školku v Radotíně rozvíjela v souladu s dnešní rychle se měnící dobou.

Kapacity ve vzdělávacích zařízeních musí reagovat na demografický vývoj a na očekávané změny počtu obyvatel. Právě začíná stavba Centra Radotín a také vedle Koruny vznikají nové byty – tato stavba je čistě v režii soukromého majitele pozemků. Zájem o bydlení roste nejen v Radotíně, ale také v okolních městských částech, kde se zvažuje mnohem větší výstavba bytů než u nás.

Městské části bohužel nemají pravomoc, jak privátní výstavbu regulovat podle svých zájmů. Pokud je stavební záměr v souladu s územním plánem, vše se řídí platnou legislativou stavebního zákona a dle pražských stavebních předpisů, které historicky nastavili zástupci vedení hlavního města. Nám se přesto podařilo v případě bytových domů, které vyrostou vedle Koruny, přesvědčit developera, aby své objekty snížil o jedno patro. Kromě toho se zachová původní ráz ulice, který nahradí bývalý Macháčkův grunt replikou původní stavby.

Dnes nastavené kapacity v základní škole i mateřské školce s právě probíhající výstavbou počítají. Obě vzdělávací zařízení i v příštích letech pokryjí potřeby obyvatel Radotína.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář