Zemřel bývalý radotínský starosta Jiří Holub

1. října 2020
Zemřel bývalý starosta Jiří Holub

(Noviny Prahy 16) Ve věku nedožitých 90 let zemřel 27. srpna Jiří Holub, dlouholetý radotínský starosta, zastupitel, člen stavební komise, velký sportovec a milovník tenisu.

Jiří Holub byl původní profesí stavební inženýr. Do čela radotínské radnice jej voliči vybrali ihned po sametové revoluci, v roce 1990, a později ještě dvakrát. O jeho oblíbenosti svědčí volby konané v roce 2002. Ačkoliv už o pozici v zastupitelstvu neusiloval, získal největší počet preferenčních hlasů a po následující čtyři roky působil jako radotínský místostarosta.

Během 16 let jeho manažerské činnosti došlo v Radotíně k viditelným a významným změnám ve všech oblastech místního dění, ať už šlo například o výstavbu technické vybavenosti ve větší části Radotína, domu s pečovatelskou službou Na Benátkách, nebo zdravotnického zařízení. Dařilo se i rekonstruovat místní komunikace, došlo k privatizaci bytových domů. V době jeho starostování se Radotín stal sídlem správního obvodu Praha 16.

Během působení Jiřího Holuba ve veřejném a politickém životě získala městská část doslova novou tvář a stala se příjemným domovem pro více než osm tisíc obyvatel. Zaslouženým oceněním jeho zdravého patriotismu bylo udělení čestného občanství Městské části Praha 16 na podzim roku 2006. Poslední rozloučení s Jiřím Holubem se konalo 2. září v kostele svatého Petra a Pavla.

Na poslední cestě ho kromě rodiny doprovodilo i vedení radotínské radnice a také zástupci partnerského města Burglengenfeld v čele s tamním místostarostou.

Štítky:
tisková zpráva