Občanští demokraté na Vysočině si zvolili nové vedení, novou předsedkyní se stala poslankyně Eva Decroix

16. listopadu 2021
Občanští demokraté na Vysočině si zvolili nové vedení, novou předsedkyní se stala poslankyně Eva Decroix

(www.ods.cz/region.vysocina) Miloš Vystrčil splnil to, co před dvěma roky slíbil, a po 17 letech nekandidoval na předsedu regionu Vysočina. Novou předsedkyní regionálního sdružení se stala poslankyně Eva Decroix.

Místopředsedy byli zvoleni: Veronika Vošická Buráňová, Karel Kratochvíl, Jan Mokříš a Pavel Nevrkla. Řadovými členy RR byli zvoleni: Martin Kamarád, Vítězslav Schrek, Filip Hron, Miloš Šťastný a Miroslav Skalník.

Delegáti také nominovali: na předsedu ODS Petra Fialu, na 1. místopředsedu Zbyňka Stanjuru a na řadové místopředsedy Martina Baxu, Martina Kupku a Zdeňka Zajíčka. Nominaci do výkonné rady obdržel Zbyněk Stejskal. Nové vedení ODS bude volit lednový Kongres ODS.

„Přebírat funkci z rukou Miloše Vystrčila je velká čest a závazek. Udržet laťku takto vysoko nebude jednoduché, ale vynaložím veškeré úsilí. Důležité je, že mohu navazovat na politiku založenou nejenom na slovech ale především na činech, jak zní oblíbené a pravdivé motto Miloše Vystrčila, jehož pravdivost dokazoval svou prací nejenom v regionu. Připomínám, že funkce předsedkyně regionu je především o práci. Práci pro stranu, která umožní straně růst a zůstat pevnou v základech,“ sděluje nově zvolená předsedkyně RS ODS Vysočina Eva Decroix.

„Evu Decroix považuji za talentovanou političku a věřím, že pod jejím vedením se bude ODS na Vysočině dařit. Velmi si vážím nominace na místopředsedu ODS, kterou jsem však rovněž nepřijal. V následujícím období se chci především věnovat plnění svých senátorských povinností a také se pokusit si vyčlenit více času pro rodinu, zejména pro vnoučata,“ říká Miloš Vystrčil.