Občanští demokraté na Vysočině si zvolili nové vedení, novou předsedkyní se stala poslankyně Eva Decroix

16. listopadu 2021

(www.ods.cz/region.vysocina) Miloš Vystrčil splnil to, co před dvěma roky slíbil, a po 17 letech nekandidoval na předsedu regionu Vysočina. Novou předsedkyní regionálního sdružení se stala poslankyně Eva Decroix.

Místopředsedy byli zvoleni: Veronika Vošická Buráňová, Karel Kratochvíl, Jan Mokříš a Pavel Nevrkla. Řadovými členy RR byli zvoleni: Martin Kamarád, Vítězslav Schrek, Filip Hron, Miloš Šťastný a Miroslav Skalník.

Delegáti také nominovali: na předsedu ODS Petra Fialu, na 1. místopředsedu Zbyňka Stanjuru a na řadové místopředsedy Martina Baxu, Martina Kupku a Zdeňka Zajíčka. Nominaci do výkonné rady obdržel Zbyněk Stejskal. Nové vedení ODS bude volit lednový Kongres ODS.

„Přebírat funkci z rukou Miloše Vystrčila je velká čest a závazek. Udržet laťku takto vysoko nebude jednoduché, ale vynaložím veškeré úsilí. Důležité je, že mohu navazovat na politiku založenou nejenom na slovech ale především na činech, jak zní oblíbené a pravdivé motto Miloše Vystrčila, jehož pravdivost dokazoval svou prací nejenom v regionu. Připomínám, že funkce předsedkyně regionu je především o práci. Práci pro stranu, která umožní straně růst a zůstat pevnou v základech,“ sděluje nově zvolená předsedkyně RS ODS Vysočina Eva Decroix.

„Evu Decroix považuji za talentovanou političku a věřím, že pod jejím vedením se bude ODS na Vysočině dařit. Velmi si vážím nominace na místopředsedu ODS, kterou jsem však rovněž nepřijal. V následujícím období se chci především věnovat plnění svých senátorských povinností a také se pokusit si vyčlenit více času pro rodinu, zejména pro vnoučata,“ říká Miloš Vystrčil.