Mgr. Josef Slovák

Životopis

Mgr.  Josef  Slovák

OSOBNÍ INFORMACE

Je ženatý a má dospělého syna.

Vystudoval obor matematika a chemie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci 1978–1983. Poté pracoval jako středoškolský učitel. V letech 1998–2004 a 2012–2018 byl ředitelem SOŠ J. Sousedíka  ve Vsetíně. Za jeho působení se podařilo vybudovat kvalitně vybavenou moderní školu, která je zázemím odborného školství ve Vsetíně.

Od roku 2018 pracuje jako projektový manažer a zástupce vedoucího krajského pracoviště Zlín v Národním pedagogickém institutu Praha (NPI). Podílel se na práci v projektu SYPO a nyní je projektovým manažerem v projektu Kurikulum (NPI).

V roce 1994 byl zvolen za ODS do Zastupitelstva města Vsetína, kde působil až do roku 2010.

V roce 2004 kandidoval za ODS do krajských voleb a stal se náměstkem hejtmana pro oblast školství , mládeže a sportu (2004–2008). V roce 2008 opět nkandidoval za ODS do krajských voleb a působil jako radní pro školství (2008–2012). Zlínské školství patřilo i patří svými výsledky k nejlepším v republice.

V letech 2010–2013 působil jako poradce premiéra Nečase pro regionálního školství, dále jako poradce ministra školství Gazdíka a dalších ministrů školství.

Je dlouhodobým předsedou oblastního sdružení ODS ve Vsetíně a místopředsedou regionálního sdružení ODS zlínského kraje.

K jeho zájmům patří sport – cyklistika, běžecké lyžování a také cestování.