Zase máme bohužel pravdu…..

9. června 2015
Zase máme bohužel pravdu…..

Jak se po městě uklízí a jak se udržuje zeleň? Jak je opět (ne)využívaná pracovní doba pracovníky TSm? Co s tím bude nové vedení města dělat? Vybere již konečně nového ředitele TSm v napotřetí vypsaném výběrovém řízení?

V prosinci minulého roku jsme kritizovali jmenování pana Pavla Krause do funkce ředitele technických služeb města (dále TSm), neboť byl z této funkce před třemi roky odvolán. Upozorňovali jsme na ohrožení řádného hospodaření TSm. Většinu důvodů jsme na prosincovém jednání zastupitelstva města zveřejnili. Prezentovali jsme kroky, které se v minulých třech letech udělaly ke zlepšení organizace práce a s tím spojenému efektivnímu nakládání s penězi města na činnost Tsm.

Citace z č.12/2014 novin královédvorské radnice str. 5 článek Zpět, kupředu ani krok! Zastupitel Jan Bém: „Proč se kvůli němu (myšleno řediteli panu Krausovi) mění pracně vybudovaný a osvědčený systém plateb za skutečně odvedenou práci? Město mělo do teď jasný přehled, za co platí. Vracíme se zpět o tři roky do neprůhledného toku peněz a to platbou 1/12 dopředu z 38 mil.Kč! A to bez ohledu na objem odvedené práce.“

Citace z č. 12/2014 str. 5 článek Změny v městských organizacích – ředitel TSm novin královédvorské radnice starosta města ing. Jan Jarolím: „po odvolání ředitele TSm následně rada města odsouhlasila i nový způsob financování TSm, který v žádném případě nedovoluje, aby se s poskytnutými prostředky zacházelo nehospodárně, a nedocházelo k chybám. Každý měsíc budou TSm předkládat vyúčtování poskytnutých prostředků a odbor ekonomiky a majetku města provede pečlivou kontrolu, na jejímž základě budou vyplaceny prostředky na další měsíc. ….Našim cílem a prioritou je, aby se TSm rozvíjely směrem jak ke spokojenosti občanů města, tak jejich zřizovatele – města. Měly by být vedeny efektivně, koncepčně a hospodárně tak, aby se navázalo na dobře započaté a fungující věci.“

Měsíc s měsícem se sešel a máme první čtvrtletí roku 2015 za sebou. Z předložených výsledků hospodaření je jasný propad ve vykázaných výkonech této organizace ve výši - 950 000,- Kč oproti vyplacené částce městem. Pane starosto, kdo dal příkaz k vyplacení těchto peněz? Vykázanou prací si nevydělají ani na své mzdy. Myslíme si, že negativní změny v organizaci práce TSm si všiml každý občan. Jak se po městě uklízí a jak se udržuje zeleň? Jak je opět (ne)využívaná pracovní doba pracovníky TSm? Co s tím bude nové vedení města dělat? Vybere již konečně nového ředitele TSm v napotřetí vypsaném výběrovém řízení? Nebo bude čekat do konce svého mandátu na radnici a bude lepit penězi města propady TSm za špatné hospodaření ředitele pana Krause?

Chtěl bych jménem ODS „poděkovat“ panu starostovi za opravdu rychlé reakce na naše kritické články v Novinách královédvorské radnice. Jakmile odevzdáme kritický článek k 15. v měsíci redakci, okamžitě je v témže čísle na přední straně odpověď na naši kritiku. Kéž by starosta města stejně rychle reagoval na dotazy na webu města. Poslední moje zkušenost je ze 17. 1. 2015, odpověď přišla 12. 5. 2015!

Jan Bém

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
městský zastupitel