KDYŽ DVA DĚLAJÍ TOTÉŽ

18. května 2015
KDYŽ DVA DĚLAJÍ TOTÉŽ

Znovuzavedení obecně prospěšných prací. Pravicová vláda byla pranýřována za diskriminaci občanů dlouhodobě pobírajících sociální dávky a hnána před Ústavní soud, který toto zrušil. A nyní chce levicová vláda zavést totéž v bledě modrém-vlastně oranžovém. A odbory mlčí.

Zrušení poštovních poboček a vznik franšíz. To bylo křiku ze strany ČSSD a jejich zastánců odborářů když s tímto přišla pravicová vláda. A teď jdou stejnou cestou, snad jen s úpravami vlití státních dotací pro prodělečné pobočky z kapes nás všech. 

A co nadstandarty na lékařské výkony a připlacení si za kvalitnější zdravotní pomůcky a náhrady. Opět ČSSD v čele s B.Sobotkou křičeli něco o nároku všech na stejnou zdravotní péči,napadali pana ministra zdravotnictví, nic nedali na podporu prof.Pirka a dalších specialistů a odborníků. A opět Ústavní soud tuto možnost zrušil. A jak to dopadlo? Ani ti, co lepší zdravotní  pomůcku potřebují kvůli závažnosti onemocnění na ni nedosáhnou, protože na ní nemají nárok ze zdravotního pojištění, nebo si musí zaplatit ze svého nejen pomůcku, ale celý lékařský zákrok a na to většinou běžný občan nedosáhne. Nebo se to fixluje formou darů pro nemocnici, lékaře nebo pomocí nadace. A teď paní poslankyně z hnutí Ano chystá předložit sněmovně podobný zákon. Co na to Ústavní soud v čele s panem Rychetským, pro koho vlastně pracují? 

Takový náš Kocourkov, nebo Sobotkov, či Babišov ?? Ještě že pravicová vláda vyvedla naši zem z recese, kde bychom na tyto pokusy brali ?

Tak mě napadlo. Dá se spočítat, co nás takovéto naschvály-podkrkonošsky(šprajci) vůbec stály ?  Možná by odpovědnost politiků měla být stejná jako nás všech. Pokud způsobíme v zaměstnání škodu, musíme ji zaplatit.

A úplně nejlepší důchodová reforma z pera paní ministryně Marxové-Tominové. Bude stačit ODEBRAT vdovské a vdovecké důchody a problém se vyřeší sám. Ženy, které tvoří větší část starodůchodců a během svého produktivního života stále nedosahují ani tabulkových platů svých mužských kolegů i při vyšším vzdělání, mají nepoměrně nižší důchody než jejich protějšky, zemřou hlady a bez přístřešku nad hlavou. Opravdu sociální penzijní reforma.

Libuše Vonková

členka místní rady
členka oblastní kontrolní a revizní komise