Výzva pro vedení města

28. dubna 2015
Výzva pro vedení města

Občané našeho města se ptají, kdy bude zveřejněno programového prohlášení současné koalice, která řídí naše město.

Je to důležitý dokument, protože každá politická strana nebo hnutí šly do volebního klání se svým programem. V rámci zvolené koalice určitě muselo dojít k různým ústupkům z priorit předvolebních slibů. Tudíž měl vzniknout dokument zvaný programové prohlášení. Většinou ho všichni členové koalice ztvrdili svým podpisem. Občané si určitě zaslouží znát priority současného vedení města, kam bude naše město příští čtyři roky směřovat. Co vedení města chce udělat pro jeho rozvoj.

Starosta veřejně slíbil na jednání zastupitelstva města dne 17.12.2014, že bude programové prohlášení zveřejněno hned zkraje roku 2015. Viz zvukový záznam diskuze z tohoto jednání. Proto Vás, pane starosto, žádám, zveřejněte tento dokument.

Dále se občané zajímají o informaci od pana místostarosty Ing. Sedláčka, který na tom samém jednání zastupitelstva uvedl informaci o plánovaném jednání s vlastníkem bývalého závodu TIBA Zálabí firmou Textil investem group, a. s., které se mělo uskutečnit na konci roku 2014. Pan místostarosta všem přítomným sdělil svůj záměr, aby město jednalo o odkoupení tohoto areálu. Žádnou informaci o proběhlém jednání nedostali ani zastupitelé města na březnovém jednání zastupitelstva města.  Podejte občanům informaci o závěrech z jednání v tomto listě nebo na webových stránkách města. Případně co se získaným areálem bude město dělat.

Druhý dotaz na pana místostarostu Ing. Sedláčka: prý jste iniciátorem změny způsobu povolování kácení stromů v našem městě, kterou schválila rada města na svém 15. jednání dne 24.03.2015 ? Hodně občanů pozastavení rozhodnutí ke kácení jejich stromů rozzlobilo. Zkuste nám všem popsat, co Vás k návrhu změny vedlo. Popište pozitivní změny, které se budou týkat občanů, oproti původnímu stavu v rozhodování státní správy u kácení dřevin. Jsem přesvědčen, že by to za vysvětlení stálo.

Jan Bém

předseda místního sdružení