Rozhovor s kandidátem na starostu

30. září 2014

Nejsem ďábel

Stejně jako náš předseda prof. Fiala, tak i já můžu s čistým svědomím prohlásit, že jsem nikdy neselhal, nejsem ovládán žádnými kmotry a nekradu. Nejsem ďábelské stvoření, které v našem městě vše ovládá. Toto o mně šíří lidé, kterým jsem nepohodlný díky svým nárokům na odváděnou práci, zkrátka nesnáším šlendrián. Hlavně jsem nepohodlný těm, kterým jsem nepodlehl, když se pro sebe snažili získat výhodu nekalým způsobem. Posílám vzkaz těmto lidem: mě nezměníte a nezlomíte!!

Setkání se s realitou práce zastupitele

Když jsem vstupoval do politiky po roce 89 jako aktivní účastník studentské revoluce, měl jsem optimistické představy o rychlosti změn, které musí v naší společnosti nastat. Šel jsem do politiky bez jakýchkoliv zkušeností, s optimismem a přesvědčením, že vše rychle změníme. Tím mně někteří kandidáti, kteří dnes prohlašují, že najednou vše změní k lepšímu, připomínají tu dobu. Ve většině případů to myslí upřímně a díky neznalosti politického prostředí jim to nemám za zlé. Jen si neuvědomují, že budou muset hledat kompromisy mezi kolegy ve vedení města. Dělat ústupky ze svých priorit a vizí. Nikdy nenaplní svoje představy, bude je to trápit a omezovat v realizaci dalších cílů. Nakonec zjistí, že mají na realizaci svým ambiciózních cílů velmi omezené množství peněz. To je další nepřekonatelná překážka ke splnění jejích cílů. Někteří kandidáti slibují nesplnitelné. Například znovuotevření porodnice. Nemocnici vlastní kraj.

Opětovná výzva

Během svého působení v komunální politice jsem mnohokrát vyzýval voliče, ať kontrolují své zastupitele, kterým dali svoji důvěru, jak naplňují svoje předvolební sliby. Volič o tom musí mít přehled po celé volební období a musí aktivně působit na své zastupitele. Neměl by být aktivní jen období voleb. Jinak se opravdu nikdy nedozví pravdu, jak ten jeho zastupitel pracuje a jestli má cenu mu dát v dalších volbách důvěru.

Budoucnost vidím optimisticky

Nikdo nemáme, jak se říká patent na rozum. Proto je důležitá diskuze nad rozhodujícími rozhodnutími ve směřování vývoje našeho města. Voličům a vůbec nám všem občanům tohoto krásného města držím palce, ať se po volbách vydáme správným směrem. Jsem zcela přesvědčený, že ODS je zárukou správné cesty. 

Mé životní krédo

Držím dané slovo

Výzva k voličům

Chcete-li, aby ODS měla silný mandát, pro povolební vyjednávání křížkujte její listinu, křížkujte číslo 9 !

Jan Bém

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
místostarosta