Další pardubická studie do šuplíku?

20. srpna 2014
Další pardubická studie do šuplíku?

Rada města Pardubic odsouhlasila na svém srpnovém jednání zpracování návrhu koncepce rozvoje městského sportovního areálu na Dukle.

Výsledkem první etapy, která bude stát 350 tis. Kč, bude schválení zadání ověřovací studie. V průběhu druhé etapy pak bude schválení ověřovací studie a zadání studie proveditelnosti, ve třetí etapě pak schválení studie proveditelnosti a vyhlášení soutěže na zpracování architektonické studie celkového řešení areálu. Ceny dalších etap nejsou zatím známy.


Co je na tom divného, že i sportovec jako já s tím nesouhlasím?


Opět se bude dělat studie do šuplíku, jako tomu je třeba se studií na letní stadión. V roce 2011 udělal OHA studii rozvoje celého sportovního areálu na Dukle. Tak, a teď budeme dělat další studii toho samého za 350 tis. Kč jen v první etapě. A navíc na celý rozvoj tohoto areálu nebudou v městském rozpočtu v dohledné době peníze, snad pouze na novou halu u tribuny a na zlepšení podmínek v šatnách.

Takže zbytečně vyhozené peníze na studii. Peníze, které by se daly lépe využít na jiné potřebné věci ve městě nebo na podporu sportování dětí a mládeže. 

Ing. Petr Klimpl

předseda klubu zastupitelů statutárního města

Štítky:
Pardubice