Vyléčím problémy parkování v Hradci!

3. srpna 2014
Vyléčím problémy parkování v Hradci!

Protože jsem byl jedním z těch, kteří před lety odsouhlasili v hradeckém zastupitelstvu tolik diskutovaný parkovací systém, cítím jako svou povinnost jej nyní rehabilitovat

Protože jsem byl jedním z těch, kteří před lety odsouhlasili v hradeckém zastupitelstvu tolik diskutovaný parkovací systém, cítím jako svou povinnost jej nyní rehabilitovat v očích Hradečáků. Jak? Tím, že pomůžu prosadit změny v jeho fungování i ve vztahu mezi městem, provozovatelem a občany. Tedy řečeno lékařskou terminologií – pokusím se jeho problémy vyléčit. Jsem totiž přesvědčen o jeho životaschopnosti a smysluplnosti.

Nepokládám za rozumné snahy některých současných představitelů města odkoupit polovinu společnosti, která parkovací systém provozuje – tím by město bylo zároveň například povinno podílet se z 50% na investicích, které provozovatel musí realizovat, zejména při stavbě parkovacích domů. To byl totiž hlavní důvod, proč vedení města svěřilo provozování systému v rámci koncese. 

ODS jde do voleb v Hradci Králové s nutnými úpravami parkovacího systému jako s jedním ze svých podstatných témat. Nebereme jej proto na lehkou váhu a jednoduše chceme, aby parkování v Hradci skutečně sloužilo Hradečákům.

Chce to se jen se zdravým rozumem, který v poslední době leckde často schází, zeptat: je v některých zónách poměr mezi místy pro rezidenty a hosty optimální? Jsou parkovací tarify vždy nastaveny motivačně? Neměl by mít parkovací systém přesahy do ostatních oblastí života města? A těch otázek je víc. Odpovědi představíme na přelomu srpna a září, se začátkem hlavní kampaně. 

MUDr. Emil Jaroš, Ph.D.
kandidát č. 10 do zastupitelstva města za ODS
emeritní primář chirurgické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové
MUDr. Emil Jaroš, Ph.D.

člen strany
člen oblastní rady