6. února 2012

Reakce k útoku na web ODS

Krádež některých osobních údajů členů ODS je daleko za hranou toho, pod čím si lze představit svobodné využívání internetu. Anonymous tímto krokem potvrzují, že jim nejde o seriózní diskusi, ale o nátlakové aktivity za hranicí zákona. Prosazování politických stanovisek podobným atakem na občany, kteří se svobodně sdružují v politické straně, nelze v demokratické společnosti akceptovat.

ODS v souvislosti s ochranou práv duševního vlastnictví nikdy nepodporovala žádné návrhy, které by narušovaly osobní svobody občanů, například kontrolami laptopů na hranicích, omezováním přístupu k internetu či monitorováním a filtrováním dat klientů poskytovateli internetových služeb. Ani dohoda ACTA k takovým krokům signatářské státy nenutí. V tomto smyslu jsou hackerské útoky na web ODS zcela nesmyslné.
 
ODS nesouhlasí s jakýmkoli užíváním neoprávněně získaných informací a osobních údajů svých členů včetně jejich zveřejňování. V případě jejich užití podnikneme veškeré právní kroky k ochraně svých členů a k postihu pachatele takového nezákonného jednání.
 
Mgr. Jan Kočí

hlavní manažer ODS

Štítky:
tisková zpráva