Drahá studie k Letnímu stadionu. A co dál, ptá se pardubický zastupitel Petr Klimpl

8. dubna 2014
Drahá studie k Letnímu stadionu. A co dál, ptá se pardubický zastupitel Petr Klimpl

Zastupitelům města Pardubic byla tento měsíc představena "Strategická studie posouzení variant rozvoje lokality Letního stadionu Pardubice a jeho okolí".

Studie byla hodně drahá (stála s DPH skoro milion korun), ale především v analytické části je velmi dobře zpracovaná. Závěry však nic nového nepřinesly, jsou dlouhodobě známé – varianty jsou zachovat v tomto území fotbal s nějakou komerční činností nebo multifunkční objekt s hotelem, nově se objevili dům pro seniory. Tedy nic nového, závěry téměř totožné jako výsledky několika předchozích studií (minimálně tří).
Bohužel žádná z předchozích studií nebyla použita k tomu, aby se rozhodlo, co v tomto území dál. Snad konečně bude některá varianta využití tohoto území navržená touto novou studií předložena zastupitelstvu města k rozhodnutí, co dál.
Že to nebude jednoduché, je zřejmé již nyní, architekti tam sport nechtějí, většina sportovců tam vidí komplexní sportoviště, vedle hokeje i fotbal (tam je asi důstojný stánek velmi potřebný, protože Pardubice pomalu klepou na dveře 1. fotbalové ligy), popřípadě i halu na míčové hry.
Je tedy na vedení města Pardubic, aby připravilo na základě nově zpracované studie (ale i těch předchozích) varianty dalšího využití tohoto území a dalo o nich zastupitelům města rozhodnout. A hlavně pak tuto vybranou variantu začít realizovat, dát někomu na radnici za úkol, aby se o realizaci využití tohoto území staral. Prostor v blízkosti centra města si určitě zaslouží smyslu plnou úpravu. Dojde k rozhodnutí v dohledné době? Snad ano! 

Ing. Petr Klimpl

předseda klubu zastupitelů statutárního města

Štítky:
Pardubice