Prezentační den na SOŠ Sousedíka

17. ledna 2014
Prezentační den na SOŠ Sousedíka

Na čtvrtek 16. ledna 2014 byly otevřeny dveře dokořán pro žáky základních škol, kteří se chtěli podívat, jak probíhá výuka nejen ve škole, ale i na odborném výcviku. Přivítali jsme u nás žáky např. ze Slušovic, Vizovic, ale i místní či okolní.

Návštěvníci mohli zhlédnout soutěžní výrobky, které získaly největší ocenění, ale i výrobky, které žáci vyrobili speciálně pro den řemesel.  Své výrobky a umění prezentovali žáci všech oborů naší široké vzdělávací nabídky.

V rámci doprovodného programu si žáci na pracovišti gastronomických oborů mohli zasoutěžit. Kdo nebyl soutěživý typ, ale spíš si chtěl pochutnat na něčem dobrém, mohl si vlastnoručně vyrobit palačinku, usmažit bramborák či připravit chuťovky. Dále měli žáci možnost ochutnat míchané nápoje a flambované ovoce a samozřejmě se taky podívat, jak probíhá jejich příprava a výroba.

Na odloučeném pracovišti Bobrky si žáci prohlédli zázemí technických oborů. Mohli zde vidět „v akci“ naše žáky stavebních, strojírenských i automobilních oborů.

Zástupce firmy ZV-Nástroje s.r.o. informoval žáky o možnosti získání finanční podpory při studiu oboru Obráběč kovů a Mechanik seřizovač.

Poděkování patří všem, kdo se na přípravě prezentačního dne řemesel podíleli.

Věřím, že návštěvníkům u nás líbilo a těšíme se na příští setkání.

Mgr. Josef Slovák

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
člen smírčího výboru
zastupitel
uvolněný krajský radní