MODERNÍ PŘÍSTUP K PROPAGACI ŘEMESEL NA SOŠ JOSEFA SOUSEDÍKA

16. prosince 2013
MODERNÍ PŘÍSTUP K PROPAGACI ŘEMESEL NA SOŠ JOSEFA SOUSEDÍKA

Projekt Centra přírodovědného a technického vzdělávání pro moderní výuku žáků středních a základních škol ve Zlínském kraji, který partnersky realizuje SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín, úspěšně pokračuje. Většina aktivit se odehrává v prostorách školy na Rybníkách a v dílnách na Bobrkách.

Žáci z několika vsetínských základních škol se pravidelně scházejí v přírodovědném kroužku. Jejich cílem je proniknout blíž k problematice přírodních věd, odhalit metody a techniky badatelské práce, ale i ochrany životního prostředí, či naučit se vyhledávat a co nejšetrněji využívat přírodní zdroje pro řemeslné obory, jako je třeba stolař či tesař, zámečník, obráběč kovů atd. V rámci činností kroužku se žáci dostávají k prvotní surovině, k přírodním zdrojům, se kterými se pak učí pracovat například při studiu oborů na SOŠ Josefa Sousedíka ve Vsetíně. Projekt významně napomáhá rozvoji vztahu žáků k řemeslné práci.

Mgr. Josef Slovák

místopředseda místního sdružení