Podpoří nový územní plán další rozvoj města?

18. listopadu 2013
Podpoří nový územní plán další rozvoj města?

Jaký rozvoj města bude zastupitelstvo preferovat?

Město Pardubice zadalo zpracování nového územního plánu. Jeho vydání se předpokládá v roce 2015 nebo 2016. Ale už v této době se rodí to, co ovlivní život ve městě na několik desítek let. Před zastupiteli města a následně zpracovateli územního plánu stojí strategická rozhodnutí o příští podobě města. Z odborné stránky se pak prověřuje reálnost takto určeného strategického rozhodnutí o využití území města z hlediska technického, časového a ekonomického, rovněž vhodnost z hlediska krajinářského, architektonického, památkového a historického.

V tuto chvíli je na zastupitelstvu, jaký rozvoj bude preferovat, zda přijme politiku podpory zvýšení počtu obyvatel a pracovních příležitostí ve městě, nebo snižování významu města a jeho možností. Podle interních informací je zatím zadavatelem preferována ta druhá možnost, když nejsou projektována další území pro bydlení a služby. Tato varianta se projeví dalším snížením počtu obyvatel Pardubic, naopak se takřka extrémně bude zvyšovat zastavěnost okolních obcí. Ekonomický a sociální přínos z rozvoje okolních lokalit uniká a následně chybí Pardubicím.

Zastupitelé města za ODS chtějí další rozvoj našeho města, možnosti rozvoje bydlení, služeb, pracovních příležitostí. Celý proces přípravy územního plánu by měli sledovat pozorně i občané a firmy působící ve městě, protože nyní se rozhoduje o tom, jak dále bude toto město žít!

Ing. Petr Klimpl

předseda klubu zastupitelů statutárního města

Štítky:
Pardubice