Prosba lídra kandidátky ke spolupbčanům.

23. října 2013
Prosba lídra kandidátky ke spolupbčanům.

Vážení spoluobčané,

jmenuji se Pavel Staněk a ve volbách kandiduji jako jednička občanských demokratů v našem Královéhradeckém kraji. Do voleb schází opravdu již jen několik desítek hodin a já využívám tento text jako jednu z posledních možností, jak Vás oslovit a požádat, abyste šli volit a svůj hlas dali právě občanským demokratům a právě mně.

I když se to dnes nenosí, nahlas říkám, že ODS je pro mne citovou záležitostí. A letos je její volba zvláště důležitá. Vím, že naše strana udělala v uplynulých letech řadu chyb a kompromisů, za které dnes platí největší krizí důvěry za dobu své existence. Málo a nedůsledně jsme hájili principy a hodnoty, na kterých jsme v roce 1991 vznikli a ztráceli tak podporu lidí. Ale to neznamená, že hodnoty, které hájíme, jsou odepsané. Příliš času a úsilí jsme věnovali udržování vládních koalic, namísto prosazování našeho programu. Zklamali jsme tak nejen své voliče, ale mnohdy bohužel i své členy. Pro řadu věcí, které se staly, lze skutečně jen stěží nalézt vysvětlení. A jelikož i já se cítím spoluodpovědný za tento stav, prosím, přijměte omluvu alespoň ode mne.

Přes všechna svá pochybení naše strana prošla nejen devadesátými lety, ale i lety nového století jako politický subjekt, který vždy hájil principy svobodné společnosti a menšího zasahování státu do věcí, které mu nepřísluší. Dokázala prosadit svou politickou vahou i mnohé nepopulární věci, jejichž význam oceníme v budoucnosti.

Výsledek těchto voleb bude mít velký dopad na budoucnost ODS, a to bez ohledu na skutečný výsledek v procentech či mandátech. Že nebereme na lehkou váhu ani personální otázku dokládá i fakt, že mnoho z těch, kteří výrazně přispěli ke ztrátě důvěry, již nejsou našimi členy a třeba i to, že na našich kandidátkách se vedle zkušených politiků objevuje i řada dalších, nových, důvěryhodných jmen.

Jsem naprosto pevně přesvědčen o tom, že ODS patří do české politiky. Je to totiž skutečně jediná pravicová konzervativní tradiční strana s pevnou strukturou, která stála nejen u obnovy českého demokratického státu, ale která kontinuálně reprezentuje více než 20 let hodnoty a ideály, které dnes všichni považujeme za zcela samozřejmé.

Tyto principy chci nadále prosazovat i já. K tomu ale potřebuji Vaši důvěru, Váš hlas. Já sám udělám vše proto, abych se Vám již nikdy nemusel znovu omlouvat.

Pokud mi k tomu chcete dát příležitost, zakroužkujte, prosím, číslo 1 na kandidátce Občanské demokratické strany.

Děkuji Vám za toto Vaše rozhodnutí!

Pavel Staněk jednička na kandidátce ODS v Královéhradeckém kraji

JUDr. Pavel Staněk