Firmy a podnikatelé se musí na Vysočině podporovat

26. září 2013
Firmy a podnikatelé se musí na Vysočině podporovat

Ve středu 25. září 2013 se na Krajském úřadě v Jihlavě konalo vyhlášení výsledků Ocenění Hospodářských novin GE Money Bank Živnostník roku 2013 a Vodafone Firma roku 2013 v Kraji Vysočina. Nejen na prezentace firem a živnostníků zavítala také Jana Fischerová, která se v zastupitelstvu kraje věnuje zejména oblasti cestovního ruchu a vnějších vztahů.

Titul Vodafone Firma roku Kraje Vysočina 2013 získala První brněnská strojírna Velká Bíteš, a. s., která se věnuje leteckému průmyslu, slévárenství a obrábění kovů. Firma uspěla již v loňském roce, kdy se umístila na první příčce v celorepublikovém žebříčku. Na druhém místě se umístila společnost KAMILA CHOCOLATES z Vyskytné nad Jihlavou a na třetím místě skončilo oděvní družstvo VÝVOJ z Třeště.

„Firmy a podnikatelé na Vysočině se musí bezesporu podporovat. Nejen, že vytvářejí nová pracovní místa a snižují tak nezaměstnanost v našem kraji, ale zároveň reprezentují kraj v jiných koutech republiky a světa,“ podotýká Jana Fischerová.

GE Money Bank Živnostníkem roku Kraje Vysočina 2013 se stal Stanislav Ježek z Dolní Cerekve, který navrhuje a montuje klimatizační technologie. Na druhém místě se umístil Bedřich Hloch z Jihlavy, který podniká v knihařském řemeslu, a na třetím místě skončil Miloslav Dvořák z Horní Dubenky, který se zabývá sklářstvím.

 „Společnost MHA z Humpolce obdržela navíc od poroty zvláštní ocenění Odpovědná firma roku 2013 v Kraji Vysočina. Jejího majitele Petra Hendrycha znám osobně a dlouhodobě ho velmi podporuji. Vážím si toho, že postupnými kroky vybudoval seriózní českou firmu, která se stala významným zaměstnavatelem spousty lidí nejen z Humpolce. Věřím, že má před sebou ještě velkou budoucnost a držím mu na jeho úspěšné cestě palce,“ říká Jana Fischerová.

Humpolecká firma MHA je reklamní a grafické studio, které vytváří vlastní identitu podnikatelským subjektům. Společnost poskytuje svým zaměstnancům také řadu benefitů, například bezúročné půjčky, sick days nebo pomoc v těžkých životních situacích. Realizuje finanční podporu soutěží o nejtalentovanějšího studenta či sportovce regionu a řady neziskových organizací ve svém okolí. MHA také postavila ekologicky koncipovaný hotel Fabrika, který je ojedinělým energeticky soběstačným komplexem. Může se navíc pyšnit titulem Stavba roku ČR za architektonické ztvárnění a ojedinělá technologická řešení vytápění a chlazení pomocí podzemních vrtů nebo rekuperace tepla.

Ing. Jana Fischerová, CSc.

zastupitelka
krajská zastupitelka