Regionovinky 12/2011

21. prosince 2011
Regionovinky 12/2011

Informační bulletin Regionálního sdružení ODS Zlínský kraj

Vážení a milí kolegové,

měsíc uběhl jako voda a v předvánočním čase přicházíme s posledním letošním číslem Regionovinek. Setkáváme se takto již potřetí a příznivé ohlasy mezi vámi jsou pro nás znamením pro to, že stranický měsíčník vítáte a že má smysl ho připravovat. Rádi bychom, aby se co nejdříve stal snadno přístupnou platformou pro prezentaci výměnu názorů mezi členy ODS Zlínského kraje.

Volební rok je za dveřmi, a pokud máme uspět, čeká nás všechny tvrdá práce. Máme za sebou místní i oblastní nominační sněmy, ze kterých vzešli kandidáti do krajských voleb v příštím roce. S těmi vás také v tomto čísle bulletinu seznamujeme, stejně jako s tím, co nás čeká v prvním pololetí roku 2012. Je starou pravdou, že pokud chcete v politice získat voliče na svou stranu, je nutné za nimi přicházet s takovým programem, který nabízí řešení problémů, jež je trápí. S vizí, která nabízí konkrétní řešení věcí, dotýkajících se jejich každodenního života.

U krajských voleb to platí dvojnásob. Musíme společně připravit nabídku témat, reagujících na každodenní život v našem kraji, ať už jde o zaměstnanost, s jejímž zvýšením jdou ruku v ruce například podpora cestovního ruchu, přilákání nových investorů, a tedy potencionálních zaměstnavatelů, do našeho regionu nebo budování dopravní infrastruktury, které je nutnou podmínkou pro zachování naší konkurenceschopnosti..

Ale také přicházet s náměty pro rozvoj měst a obcí nebo s dalším zlepšováním školství či zdravotnictví, tedy věcmi nezbytnými pro zkvalitňování života v našem kraji. To je první část práce, která nás v příštím roce čeká. Ale je tu ještě druhá část, která se neobejde bez osobního zapojení každého člena ODS. Musíme lidi se svými plány a záměry seznámit, dobře a trpělivě jim je vysvětlovat, upozornit je na souvislosti s jejich životy, s tím, jak se jich to či ono přímo dotýká. A tady je nezastupitelná úloha každého z nás.

V předvolební kampani lze udělat leccos, ale nejlepší propagace našich záměrů je ta osobní, mezi našimi známými a přáteli, mezi spolupracovníky a sousedy. Takový osobní kontakt je pro rozhodování voličů často mnohem důležitější, než plakáty a billboardy nebo volební mítinky. Přeji vám jméne

Regionálního sdružení ODS hezké a ničím nerušené vánoční svátky a do nového roku s letopočtem 2012 nejen hodně štěstí a zdraví, ale i dostatek trpělivosti, dobrých nervů a energie ke společné práci pro úspěch občanských demokratů v krajských a senátních volbách.

dokument: pdf

Libor Lukáš

místopředseda oblastního sdružení
předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
zastupitel
zástupce hejtmana

Štítky:
Regionovinky