Tato krize můj odchod oddálila

3. prosince 2011
Tato krize můj odchod oddálila

Odejít jsem chtěl už začátkem podzimu.

Kdy jste se rozhodl rezignovat?

Už delší dobu mi běhaly v hlavě otázky, kdy už se konečně budu moci vrátit k plnohodnotné práci poslance a zdravotnického experta ODS. Krize na pražském magistrátu to oddálila. Kdyby všechno běželo perfektně, dal bych svou funkci k dispozici už začátkem podzimu. Ale tu krizi jsem chtěl vyřešit.

Můžete tedy vyloučit, že za vaším rozhodnutím stály tlaky, které z krize na magistrátu vyplynuly?

Žádné tlaky nebyly. Patnáct předsedů všech oblastí dnes vyjádřilo jednoznačnou podporu této koalici a poděkovalo mi. Podařilo se nám udržet vedení ve městě, úkol byl splněn.

Přál si vaši rezignaci premiér Nečas?

Tuto věc jsem s ním opakovaně a dlouhodobě konzultoval. Vyvíjel na mě už delší dobu tlak v dobrém slova smyslu, abych se už konečně důsledně věnoval parlamentní politice. Jeho přání bylo naprosto logické.

Dnes oznámil rezignaci i předseda pražské ČSSD Petr Hulinský. Může to vypadat tak, že odcházíte oba, protože jste zpackali situaci.

Já jsem nic nezpackal. Vůbec to spolu nesouvisí, pana Hulinského vyzvalo vedení strany. Mně pan Nečas vyjádřil absolutní podporu a můj krok uvítal. Je evidentní, že odcházím z ODS, která je jednotná.

To už jsme ale slyšeli několikrát. Můžete zaručit, že už v ní nebudou ona dvě křídla, která si navzájem okopávají kotníky?


Odcházím za stavu, kdy všichni tuto jednotu deklarovali. Proto jsem odešel s čistým štítem a hlavou vzhůru.

(Autor: Jan Martinek) 

MUDr. Boris Šťastný

místopředseda oblastního sdružení
předseda regionálního sdružení
zastupitel
zastupitel statutárního města
poslanec PČR