Ocenění v Programu Česká kvalita

6. listopadu 2012
Ocenění v Programu Česká kvalita

Projev 1. místopředsedy Senátu PČR Přemysla Sobotky na 10. společenském večeru spojeného s předáváním ocenění v Programu Česká kvalita v rámci Listopadu – Měsíce kvality v ČR

Vážené dámy a pánové,

dovolte mi, abych srdečně pozdravil všechny přítomné účastníky jubilejního 10. ročníku slavnostního Večera s českou kvalitou, spojeného s předáním řady ocenění za kvalitu výrobků a služeb. Nejsem na této akci poprvé, a i když mám k různým anketám, soutěžím a udělováním cen všeho druhu často odtažitý vztah, tuto akci považuji za velice sympatickou a užitečnou. Jde totiž o skutečně prestižní ocenění, která mají svoji velikou cenu motivační i společenskou.

Každý normální člověk je potěšen, když vidí i prostřednictvím různých přesvědčivě pozitivních hodnocení a ocenění, že jeho práce není zbytečná. Mne potom těší, když se mohu zastavit a na takové akci, jako je ta dnešní, si uvědomit, kolik je u nás šikovných lidí, kteří jsou schopni vytvářet opravdu kvalitní produkty a služby. Žijeme totiž v podivné době, kde se urputně pěstuje tzv. blbá nálada, média žijí prakticky téměř jen z negativních zpráv a výsledkem je nakonec sílící nedůvěra ke všemu a ke všem. Proto je třeba si uvědomit, že zde žije stále mnoho lidí aktivních, odpovědných a šikovných, kteří ve svém oboru dokážou velice pozitivní věci.

Usilujme o kvalitu ve všech oborech našeho života. Nenechme se odradit škarohlídy a nesamostatnými lenochy. Proto bych viděl pro všechny z nás bez ohledu na to, zda jde o výrobce, obchodníka, politika, sportovce, pedagoga či třeba umělce budoucnost v sympatickém heslu, které jsem zaregistroval v jednom textu předsedy České společnosti pro jakost a člena Rady kvality ČR pana ing. Miroslava Jedličky, který v jeho závěru napsal: „A odlište se kvalitou, prosím!“ Ano, přimlouval bych se za to, aby se tato slova stala heslem pro všechny, kteří to s touto zemí myslí dobře.

Na závěr mi dovolte, abych všem letošním oceněným srdečně popřál mnoho úspěchů i do dalších let. Všem přítomným potom přeji velice příjemný večer v této sympatické společnosti.

Děkuji vám za pozornost.

MUDr. Přemysl Sobotka

předseda regionálního sdružení
člen gremia s hlasem poradním
1. místopředseda Senátu PČR