Poločas se vedení radnice nepovedl

29. října 2012
Poločas se vedení radnice nepovedl

Rekapitulace vládnutí radniční koalice.

Od posledních komunálních voleb uplynuly právě dva roky. Vedení města Pardubic je přesně v polovině svého funkčního období.
Rekapitulace výsledků vládnutí této koalice nepřináší moc pozitivního. V investiční výstavbě se podařilo dokončit akce z minulého období - především dobře připravenou rekonstrukci Plaveckého areálu.
Ale nového se nedělá nic, což vyplývá z nezvládnutí čerpání dotací Evropské unie - zastavena je rekonstrukce Tyršových sadů, ohroženo je čerpání dotací na opravu parku na Špici. Snad jen oprava třídy Míru vypadá, že bude dotažena do konce… Nekoncepčnost a neujasněnost v oblasti řízení města vede k úvaze některých částí o odtržení od statutárního města.
Nebo další. Jedno z hlavních povolebních hesel náměstků Bílka a Brendla týkající se zprůhlednění zadávání městských zakázek bylo zpočátku naplněno, ale v minulých dnech bylo ve vší tichosti změněno usnesením rady města a progresivní zadávání všech zakázek na webu město skončilo.
Naopak pozitivně určitě lze hodnotit přijetí projektu přednádraží. Vedení města se moc nedaří. Při hodnocení jako ve škole to vychází tak na slabé tři mínus. Snad se občané našeho krásného města dočkají lepších časů.

ZDROJ: MF Dnes, 29.10.2012

Ing. Petr Klimpl

předseda klubu zastupitelů statutárního města