Moje rezignace? To by bylo jenom prázdné gesto

17. října 2012
Moje rezignace? To by bylo jenom prázdné gesto

Lídr ODS v kraji a náměstek hejtmana Libor Lukáš zažívá ve své dosud úspěšné politické kariéře nejhorší období. Voliči občanským demokratům pod jeho vedením dali jasně najevo, že už je v krajské vládě nechtějí. Přesto Lukáš coby lídr krajské ODS končit nehodlá. "Bylo by to jenom prázdné gesto," tvrdí.

Ale ve fotbale či v hokeji trenér po několika špatných výsledcích končí. A vám se nepovedly už druhé krajské volby v řadě. 

Nevidím důvod, proč bych měl rezignovat. Pokud ale budu cítit odpor vůči své osobě od lidí v ODS, tak to určitě rozpoznám a zachovám se podle toho. Ale něco zabalit, to není můj styl práce. 

Nicméně voliči by to mohli vnímat pozitivně, jako snahu strany něco změnit, nemyslíte? 

Pokud bude poptávka po změně, jsem připravený ji udělat. Ale je to spíše na vnitrostranické diskusi než na rozhovor s redaktorem jednoho deníku. Nenechám se vašimi otázkami dostrkat tam, kam chcete. 

Co tedy chcete udělat pro to, abyste příště uspěli? 

Je to pro mě výzva, budu pracovat ještě intenzivněji. Volební výprask je pro mě frustrující. Nedělám z toho ale žádnou tragédii. Musíme voliče přesvědčit, že jsme jim prospěšní, ne nebezpeční. Obávám se, že levicová koalice bude brzdit rozvoj kraje. 

Libor Lukáš

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
zastupitel
zástupce hejtmana