Volební studio ODS

13. října 2012
Volební studio ODS

Sledovali jsme sčítání hlasů a konečné výsledky bohužel potvrdily železné pravidlo. Děkujeme všem, kteří nám dali svůj hlas!

Děkujeme všem voličům, kteří nám dali svůj hlas!

V sobotu 13.10.2012 od 15:00 hodin jsme se sešli v pardubickém Modrém domě, abychom sledovali sčítání hlasů. Už po srčtení 30% se ukázlo, že platí historická zkušenost, kterou připomněl na televizní obrazovce i předseda ODS Petr Nečas: v polovině funkčního období vlády, prohrávají vládní strany v krajských volbách.

ODS v Pardubickém kraji získala pouhých 10,9% a po celé republice to nebylo lepší. Získali jsme pouhých 6 mandátů: 1. Petr Tupec (OS Pardubice) 2. Ladislav Valtr (OS Ústí) pak díky preferenčním hlasům 3. Jiří Lejhanec (OS Pardubice) 4.Jaroslav Martinů (OS Svitavy) 5. Josef Janeček (OS Svitavy) a 6. Jana Snetanová (OS Pardubice)...nejprve na 6tém místě figuroval dle pořadí Jan Čechlovský (OS Chrudim), 31.10. rozhodl soud o dopočtení preherenčních hlasů Janě Smetanové a pořadí změnil.

Senátní kandidáti Magda Křivanová v okrsku 44-Chrudim a Harald Čadílek v okrsku 50-Svitavy také měli bohužle k postupu do druhého kola hodně daleko.

Podrobnější výsledky na www.volby.cz

Mgr. Luděk Pinta