Kuba nesmí být dehonestován na základě nálepek a pomluv

18. listopadu 2011
Kuba nesmí být dehonestován na základě nálepek a pomluv

Dosud jsem byl vždy přesvědčen, že ministrům nepřísluší komentovat personální změny ve vládě. Dnes bych však rád něco dodal: považuji za velmi nespravedlivé, aby na základě nálepek a pomluv byl dehonestován jak nový člen kabinetu Martin Kuba, tak zejména pan premiér Petr Nečas.

Jako ministr, který často s ohledem na svou agendu jedná s regiony, jsem přesvědčen, že Martin Kuba patří k nejzkušenějším regionálním politikům ODS, a proto jeho jmenování ministrem považuji za správné. Kolega Kuba by měl dostat férovou možnost ukázat svou vizi a schopnosti pří řízení rezortu průmyslu a obchodu, měl by mít právo na určitý čas pro představení svých cílů a priorit a podle nich být hodnocen a zaslouží-li si to, pak i kritizován. ODS nepoškozuje jmenování Martina Kuby, ale neustálé rozdělování strany na dva tábory, dobrých a špatných, tzv. čestných a tzv. nečestných, aniž by byly dávány na stůl jakékoli relevantní důkazy.

Mgr. Tomáš Chalupa

ministr životního prostředí