Jaký problém v kraji považujete v současné době za nejpalčivější a jak byste jej řešil?

3. října 2012
Jaký problém v kraji považujete v současné době za nejpalčivější a jak byste jej řešil?

Největším problémem je bezesporu nezaměstnanost. Práce je to nejdůležitější, co dnes lidé potřebují. Nevěřím však, že v době ekonomické krize nám někdo ze zahraničí pomůže. Řešením je, aby naše firmy daly práci našim lidem.

Proto budeme podporovat jihočeské zaměstnavatele a projekty, které vytvářejí nová pracovní místa. Podobně jako jsme se v Loučovicích, v obci s největší nezaměstnaností v kraji, zasadili o rozběh nových výrob po krachu papíren a místní pily. 
 
Občanům jižních Čech citelně chybí dálnice D 3. Za ODS říkám, že se zasadíme, aby výstavba dálnice pokračovala bez ohledu na krizi. A máme příslib, že to bude jeden z mála projektů, kde tomu tak bude. 
 
Budu-li hejtmanem, tak žádost o stavební povolení na 3. a 4. blok JE Temelín budu akceptovat, jen bude-li přivezena po nové dálnici. 
 
Taktéž rušení jakýchkoliv nemocnic v jižních Čechách nepřipadá do úvahy. Ujistila nás o tom VZP a my bychom to nikdy nepřipustili. Strašení pacientů a zaměstnanců nemocnic v Českém Krumlově a v Prachaticích je jen předvolební fámou Jiřího Zimoly, která má charakter poplašné zprávy.
Ing. Tomáš Jirsa MBA.

kandidát na hejtmana Jihočeského kraje
místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
starosta
senátor PČR