Problémem české politiky je malověrnost

2. října 2012
Problémem české politiky je malověrnost

Vzkaz voličům: "Svým voličům chci vzkázat, že nejsem k nikomu přezíravý. Vážím si dobré práce, charakteru a upřímnosti. Své vím i o trápení a bolesti. Moje zásada je chovat se v životě i v politice odpovědně a poctivě."

Co byste chtěl jako senátor změnit v pohledu veřejnosti na politiku a politiky? 
 
Problémem české politiky je malověrnost. 
 
Lidé nevěří, že sami něco změní, a politici nevěří, že své voliče ovlivní jinak než nereálnými sliby. Politika je život a život by měl být čestný běh na dlouhou trať. Dalším problémem je pořadí hodnot. Vrcholem je dnes konzum, obrat, hospodářský růst, popularita, vše měřeno penězi. Ke štěstí však většinou vede cesta zdravého života, dobré práce, spokojené rodiny a drobných radostí. Mediálně předváděná brutalita vyvolává nedůvěru k bližnímu a nepotrestané porušování zákona podrývá autoritu státu i důvěru v politický systém. 
 
Českému státu chybí vize, tvůrci a nositelé těchto vizí. Náš malý národ by se měl držet opravdových hodnot ve vědě, kultuře i v denní poctivé práci. Dnes můžeme svobodně vést děti k cílevědomosti, vytrvalosti, toleranci, hrdosti i pokoře. Senát by měl být dobrým příkladem přirozené autority. 
Karel Šebek

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
místostarosta
senátor PČR