Nutnost dostavby dálnice a rychlostní komunikace pro Královéhradecký kraj

26. září 2012
Nutnost dostavby dálnice a rychlostní komunikace pro Královéhradecký kraj

Poslední dobou mi stále více začíná připadat, že dostavba dálnice a rychlostní komunikace z Hradce Králové přes Trutnov k polským hranicím se postupně stává méně aktuálním tématem pro mnoho našich politiků, a to nejen na ministerstvu dopravy.

Daleko více se uvažuje například o postavení obchvatu Náchoda, který je mimochodem po plánované dostavbě dálnice k polským hranicím již naprosto zbytečný.

Ano, je pravdou, že i média přestalo toto téma zajímat, neboť se zaměřují na úplně jiné a aktuálnější problémy v dopravě, jako například vlnění dálnic na severní Moravě.

Z těchto důvodů se domnívám, že jako obyvatelé našeho kraje, a to nejenom ti se vztahem k Trutnovsku, bychom měli začít vyvíjet daleko větší aktivitu a tlak na dostavbu této páteřní komunikace. Náš region a kraj se již nemůže dál rozvíjet, když zde nepovedou moderní komunikace. Současná silnice první třídy do Trutnova je na mnohých místech v tak katastrofálním stavu, že pro každého z nás, návštěvníky našeho regionu či potencionální investory, je tím největším strašákem pro své další plány a investice v našem regionu.

Domnívám se, že v současné době především političtí zástupci kraje toto téma dostavby dálnice a rychlostní komunikace přestali prosazovat jako největší prioritu Královéhradeckého kraje, a proto bych chtěl apelovat na vznik občanských iniciativ, které  v její propagaci  budou pokračovat. Doufejme, že s větším úspěchem.

Daniel Rada

člen místní rady
člen regionálního smírčího výboru
zastupitel