Že by se Juta (i díky volbám) konečně dočkala?

25. září 2012
Že by se Juta (i díky volbám) konečně dočkala?

Není mnoho regionů, kde se mohou pochlubit tak významným podnikatelem jako je Jiří Hlavatý. Jeho Juta ve Dvoře Králové exportuje umělé trávníky do 64 zemí světa.

Novodobý Tomáš Baťa o sobě tvrdí, že úloha generálního ředitele je o tom, aby sloužil svým zaměstnancům, ne sobě. A proč to říká? Rekonstrukcí významného objektu za částku 22 mil. Kč zřídil podnikovou mateřskou školu, uvažuje také o zaměstnaneckých bytech. Jenom v našem kraji zaměstnává 1700 lidí z toho 900 ve Dvoře Králové, v posledních 5 letech zde investoval 2,2 miliardy Kč do výrobních hal a technologií. Říkám si, takovému podnikateli musí přece jít krajský úřad na ruku... A ouha, není tomu tak! Naopak, tyto činy zůstaly, jak se říká, po zásluze potrestány. Kraj totiž zcela ignoroval žádost o pomoc, aby zde opravil svoje silnice. Zákazníci jsou nuceni přijíždět do společnosti po „tankodromu", a tak je mnohdy první dojem odradí od dalšího jednání. Po mnoha ponížených suplikách ze strany Ing. Hlavatého však došlo v květnu k posunu – kraj přislíbil, že se při rozdělování peněz z Fondu rozvoje a reprodukce kraje v roce 2013 bude na tuto stavbu pamatovat. Všichni se těšili, že příští rok bude tato krajská ostuda napravena! Vedení kraje však neakceptovalo náš návrh na zařazení této investice do rozpočtu a na zářijovém zastupitelstvu jej zamítlo. Juta má ale při vší smůle přece jen možná i kvůli volbám štěstí! Podle posledních informací se díky intervencím jejího ředitele Rada kraje narychlo rozhodla poslat tento požadavek zpět do jednání zastupitelstva! Jde jí přece o hlasy voličů, ne?

Bc. Miloslav Plass

předseda místního sdružení