CNN Prima News: Nedovedu si představit, že by vláda návrh rozpočtu nepodpořila, jedná se o jeden z nejdůležitějších zákonů celého roku

4. září 2024
CNN Prima News

(CNN Prima News) Pokud některá vládní strana nepodpoří návrh státního rozpočtu, současná koalice skončí, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS poslanec Jan Skopeček (ODS) s tím, že by kabinet pokračoval v jiném koaličním půdorysu.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Jan Skopeček podotkl, že neočekával lehký průběh jednání o podobě rozpočtu mezi koaličními partnery. „Nedovedu si představit, že by vláda návrh nepodpořila, jedná se o jeden z nejdůležitějších zákonů celého roku,“ řekl v pořadu 360° Jan Skopeček.

„Pokud by se některá strana rozhodla rozpočet nepodpořit, koalice končí a musela by vzniknout vláda na jiném koaličním půdorysu,“ pronesl Skopeček s tím, že je podle něj v takovém případě nemožné, aby na svých resortech pokračovali Piráti, kteří se k některým bodům návrhu stavěli s nelibostí.

Ostrá slova, jež vypovídají o rozbrojích uvnitř kabinetu Petra Fialy (ODS), podle něj ale neodpovídají realitě. „Na to, že jsme nahráváni od členů hnutí ANO, jsme zvyklí a připravení,“ rýpl si poté Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice