Petr Fiala pokračuje v tour Českem, ve čtvrtek navštívil Karlovarský kraj

29. srpna 2024
Petr Fiala pokračuje v tour Českem, ve čtvrtek navštívil Karlovarský kraj

(www.ods.cz) Předseda občanských demokratů Petr Fiala pokračuje ve své tour Českem. Ve čtvrtek 29. srpna navštívil Karlovarský kraj, kde se v chebském průmyslovém parku zaměřil na investice do inovací. Navštívil stavbu stanice drážních hasičů v Chebu a zastavil se v místním dětském domově.

Připravovaná průmyslová zóna Cheb II má ambici přilákat investory s moderními technologiemi a zvýšit atraktivitu regionu pro mladé lidi. 📈 Zóna navazuje na první průmyslový park, který je jedním z nejúspěšnějších ve střední Evropě a který významně přispěl ke snížení nezaměstnanosti v regionu. I toto jsou hmatatelné výsledky politiků ODS, jako je kandidát na hejtmana kraje Jiří Vaněček, krajinný architekt Michal Pospíšil, poslanec Jan Bureš nebo sokolovský patriot Karel Jakobec. S průběhem prací se přijel do Chebu seznámit premiér a předseda ODS Petr Fiala, který při této příležitosti v průmyslovém parku navštívil také zápustkovou kovárnu HF-Czechforge.

Karlovarský kraj potřebuje výrazně víc pracovních míst a lepší dopravní infrastrukturu a naši krajští zastupitelé na tom poctivě pracují. Příkladem toho je Průmyslový park v Chebu, který přilákal investory a firmy s širokou nabídkou pracovních míst. Díky našim investicím do silnic a dálnic se nám nyní podařilo otevřít obchvat Krupé na D6 a dalších 26 km D6 stavíme, celá dálnice by měla být hotova za čtyři roky. Na Karlovarsku jdeme do krajských voleb jako ODS s podporou TOP 09 v čele s Jiří Vaněček, obchodním ředitelem úspěšné firmy v regionu. Na kandidátce jsou i další kvalitní osobnosti, které znají problémy svého kraje – třeba Michal Pospíšil, místostarosta Chebu, Jan Bureš, poslanec a zastupitel Ostrova, nebo Lukáš Otys, úspěšný podnikatel a cukrář. Držím palce," řekl k návštěvě předseda ODS Petr Fiala.

Drážní hasiči v Chebu potřebují pro výkon své profese odpovídající zázemí, aby mohli zasahovat u událostí souvisejících s železničním provozem i při dalších mimořádnostech v Karlovarském kraji. Současné prostory jsou pro ně nevyhovující. Právě ODS se zasadila o stavbu nové hasičské stanice. Ta bude mít veškeré technické, administrativní a výcvikové zázemí, které potřebují. Práce jsou v plném proudu, hotovo bude už na podzim příštího roku.

Dětský domov v Chebu je vzorem pro nový přístup k náhradní péči v Česku. Toto místo, vedené občanským demokratem a velkým srdcařem Petrem Čavojským, vytváří dětem prostředí co nejvíce připomínající běžný rodinný život. 💙 Tento úspěšný model, který se osvědčil v Karlovarském kraji, se nyní rozšiřuje i do dalších dětských domovů v ČR a dává dětem skutečně šanci na lepší budoucnost! 👏🏻