Petr Fiala: Z Prahy od stolu se problémy vyloučených lokalit vyřešit opravdu nedají. To dobře ví i náš kandidát na hejtmana v Ústeckem kraji Jiří Kulhánek

26. srpna 2024
Petr Fiala: Z Prahy od stolu se problémy vyloučených lokalit vyřešit opravdu nedají. To dobře ví i náš kandidát na hejtmana v Ústeckem kraji Jiří Kulhánek

(www.ods.cz) Z Prahy od stolu se problémy vyloučených lokalit vyřešit opravdu nedají. To dobře ví i náš kandidát na hejtmana v Ústeckem kraji Jiří Kulhánek, bývalý dlouholetý starosta Kadaně, kde dokázal problémy se sociálně vyloučenými lokalitami úspěšně řešit. V tomto ohledu má zkušenosti jako málokdo.

Tuto problematiku nebyl stát dosud schopen dobře řešit. My děláme komplexní kroky, které povedou ke zlepšení.

1️⃣ Již brzy vláda schválí spravedlivější nastavení sociálních dávek. Systém bude jednodušší, spravedlivější a bude všechny motivovat k práci.

2️⃣ Díky změnám v systému doplatku na bydlení zabráníme obchodu s chudobou.

3️⃣ Modernizujme vzdělávání, které bude moderní a dobře dostupné.

4️⃣ Budujeme novou dopravní infrastrukturu, která zajistí lepší dostupnost z a do centrálních míst republiky, například D7 nebo vysokorychlostní trať Praha – Ústí nad Labem.

Děláme vše proto, aby v Ústeckém kraji byly dobré podmínky pro kvalitní život.