Předvolební debata TN.cz krajských lídrů v Kraji Vysočina: Kraj Vysočina dovedeme mezi nejlépe prosperující kraje v ČR, řekl hejtman Schrek

26. srpna 2024
Předvolební debata TN.cz krajských lídrů v Kraji Vysočina

(tn.cz) Problémům Kraje Vysočina se věnovala další ze série debat televize Nova. Řeč tentokrát přišla zejména na zdravotnictví a vylidňování regionu. Politici představili řadu plánů, které mají pomoci tyto problémy vyřešit. Již druhým týdnem probíhá na TN Live série 13 debat s názvem V 24: váš kraj, váš hejtman. Debaty se konají vždy v pondělí, ve středu a v pátek. Nyní přišel na řadu již třetí kraj. Za Vysočinu do studia dorazil současný hejtman kandidující za koalici Společně se STO Vítězslav Schrek (ODS) i bývalý hejtman Jiří Běhounek (SOCDEM). Dále pozvání přijali Martin Kukla (ANO), Hana Hajnová (Piráti), Pavel Janoušek (KDU-ČSL), Karolína Kubisková (Přísaha), za koalici stran SPD+Trikolora+PRO Radek Koten, Miloslav Vrzal za koalici STAČILO! a Adam Joura za koalici stran STAN SNK ED.

Celou debatu s Vítězslavem Schrekem můžete zhlédnout na TN.cz.

Velkým tématem bylo také zdravotnictví. Hejtman Vítězslav Schrek promluvil o možnosti head huntera, který by měl pomoci kraji sehnat lékaře. Je to další věc, ke které bychom měli přistoupit. Lékařů je v některých oborech prostě málo. Musíme také začít komunikovat už s dětmi, které se poté stanou studenty. Udělat systém, který pro ně bude atraktivní, řekl Schrek.

Vítězslav Schrek

hejtman Kraje Vysočina
předseda Oblastního sdružení ODS Jihlava