CNN Prima News: ODS převzala deficity veřejných financí po hnutí ANO po pandemii koronaviru, řekl Jan Skopeček

15. srpna 2024
CNN Prima News: Lžete, až je to legrační, řekl Jan Skopeček šéfovi odborů Středulovi

(CNN Prima News) Nebývale ostrá slova padala ve čtvrtek v pořadu 360° ve vysílání CNN Prima NEWS. Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS) obvinil předsedu Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středulu z až legračních lží. Nelíbila se mu slova o deficitu, který podle odborového předáka vytvořila ODS. Ohradil se také proti jeho výroku, že občanští demokraté považují například kuchařky nebo soudní zapisovatelky za „hrozné lidi“.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Jan Skopeček se ve vysílání proti slovům odborového předáka Středuly ohradil. „Myslel jsem, že si kolega zachová nějakou míru slušnosti a cti. Já jsem nikde a nikdy neřekl o soudní zapisovatelce, o kuchařce, že by to byl hrozný člověk. Vážím si jakékoliv práce. Moc prosím pana Středulu, aby se zchladil a choval se korektně a slušně,“ reagoval Jan Skopeček.

Dodal, že by si přál, aby lidé dostali přidáno už od září. „Pro to ale musí jednotliví ministři a správci kapitol státního rozpočtu najít dodatečné peníze. Schodek více než 200 miliard prostě zadlužuje budoucí generace a deficity nejde furt valit před sebou. Nemůžeme platy zajistit jenom stávající kuchařce, musíme na tu kuchařku mít i za 10 let,“ řekl Skopeček.

Skopeček ale namítl, že ODS převzala deficity veřejných financí po hnutí ANO po pandemii koronaviru. „ODS je postupně každoročně snižuje. Pan předseda odborů Středula lže, až je to legrační,“ ohradil se Jan Skopeček.

Podle něj půjde deficit dolů i v příštím roce. „Zatím se mluví o částce 17 miliard korun. Pro mě jako pro ekonoma je to samozřejmě pořád nízké tempo. Dokázal bych si představit rychlejší konsolidaci veřejných financí, ale narážíme na politickou realitu pětikoalice, že jednotliví ministři mají další a další požadavky,“ uvedl Jan Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice